Ако трябва да се определи едно изречение, което вади повечето клиенти от

...
Ако трябва да се определи едно изречение, което вади повечето клиенти от
Коментари Харесай

Нещо, което клиентът не иска да чува

Ако би трябвало да се дефинира едно изречение, което вади повечето клиенти от кожата им, това би било: „ Не е в пълномощията ми. ”

Друг вид на същия отговор евентуално би бил „ Това не е моя отговорност. ” 

Независимо дали работите в маркетинга на една компания, дали сте търговец, отговаряте за потребителското обслужване, дизайна на артикули, дали сте инженер или даже управител, не казвайте тези думи. Това показва на клиента, че компанията ви работи, едвам се води, че работи. В същото време за него не е от значение вътрешната ви подчиненост . Той желае да бъде обслужен или да си реши проблем. Веднага. За вас най-важното би трябвало да бъде да му помогнете. В противоположен случай ще го изнервите и не след дълго може да ги загубите.

Тук е изключително значима ролята на прът центровете, отделите за контакт с клиенти. Важно е да се помни, че всеки представител на потребителското обслужване може да съсипе маркетинга, или да компенсира слабия маркетинг със своето държание. Тези служители могат да бъдат едни от най-ценните за работата на средния и огромен бизнес, тъй като са лицето или гласът му. Клиентите се обръщат към компания, към бранд, поради услуга, само че в действителност се свързват с човек. И той въплъщава за тях цялата компания сега, в който стартират да беседват с него – онлайн, по телефона или с някакъв тип цифрова връзка .

Често се случва когато клиент се свърже с представител на компанията, да получава отговора, че не е алармирал на вярното място. Единственият първокласен отговор към молба на клиент, обвързвана с проблем, подадена до който и да е представител на компанията, би трябвало да бъде „ Ще ви оказа помощ ”. Защото в най-хубавите компании не работят служители, а съвременни, общителни хора, които знаят, че клиентът не им е вързан в забрадка и бизнесът се основава от всички.

В тази връзка, някои американски компании имат записано във вътрешните си политики правилото, че когато консуматор се свърже с представител на компанията по какъвто и да е въпрос, служителят става персонално виновен клиентът да остане удовлетворен. Към правилото не се ползват изключения. 

По материали от Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР